Politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate: Protectia datelor cu caracter personal

1. Informatii generale

Confidentialitatea datelor dumneavoastra cu caracter personal reprezinta una dintre preocuparile firmei COMPLICE 4JOY (societatea care opereaza acest website conform Termenilor si conditiilor), cu sediul in Romania, Ilfov, Balotesti, str. Ion Lahovari, nr 100B, in calitate de operator de date. Societatea comercială COMPLICE 4JOY SRL este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 0024416. Protectia datelor dumneavoastra cu caracter personal este un aspect important, prin urmare acordam o atentie deosebita protejarii vietii private a tuturor vizitatorilor care acceseaza site-ul www.complice.ro, in conformitate cu Regulamentul UE 2016/679 (link aici) referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal si la libera circulatie a acestor date (denumit in continuare “GDPR”).

Va rugam sa acordati o atentie deosebita lecturarii urmatoarei Politici pentru a intelege natura datelor cu caracter personal pe care le colectam si le procesam, scopurile prelucrarii si drepturile de care beneficiati.

COMPLICE 4JOY a luat masuri tehnice si organizatorice in vedere respectarii regulamentului GDPR aplicabil incepand cu data de 25 Mai 2018. Acestea pot fi consultate la cerere prin trimiterea unui email catre contact@complice.ro.

2. Care sunt categoriile de date cu caracter personal prelucrate?

Daca sunteti utilizator al site-ului www.complice.ro, COMPLICE 4JOY va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le furnizati in mod direct astfel:

  • informatiile pe care le furnizati in cadrul formularului de comanda
  • informatiile furnizate pentru inregistrarea unui cont nou
  • informatiile furnizate prin formularul de contact
  • informatiile frunizate prin formularul de retur / schimb
  • informatiile frunizate pe chat

Informatiile furnizate vor fi folosite strict pentru a raspunde solicitarilor dumneavoastra.

COMPLICE 4JOY prelucreaza urmatoarele tipuri de date cu caracter personal pentru vizitatorii site-ului www.complice.ro sau pentru clienti:

  • nume si prenume
  • numar de telefon
  • adresa de e-mail
  • adresa de facturare
  • nume si prenume destinatar
  • adresa de livrare
  • numar de telefon destinatar
  • sex
  • date referitoare la modul in care utilizati site-ul www.complice.ro, de exemplu comportamentul / preferintele / obisnuintele dumneavoastra

precum si orice alte categorii de date pe care le furnizati in mod direct in momentul crearii contului de utilizator, in momentul efectuarii unei comenzi sau in orice alt mod care rezulta din utilizarea site-ului www.complice.ro.

In cazul in care alegeti sa va creati cont de utilizator, se va solicita adresa dumneavoastra de e-mail, urmand sa va alegeti o parola si sa o confirmati.

Pe site-ul www.complice.ro aveti posibilitatea de a comanda online fara sa va efectuati un cont inregistrat. in acest caz se vor stoca doar informatiile legate de comanda plasata si sesiunea de accesare a site-ului la momentul plasarii acesteia.

3. Cu ce scop si in ce temei se prelucreaza datele cu caracter personal?

Daca sunteti vizitator al site-ului  www.complice.ro sau client, COMPLICE 4JOY prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal astfel:

  • Pentru a oferi acces la date urmatorilor terti:
    • partenerii care presteaza serviciile si realizeaza produsele comercializate pe site-ul www.complice.ro (ex: realizarea unei programari / rezervari pentru o experienta continuta in unul din pachetele cadou vandute pe site etc)
    • companiile de livrare (ex: Fan Courier, DPD) – pentru a livra comenzile efectuate pe www.complice.ro
    • procesatorii de plati (ex: Eu Platesc) – pentru a incasa contravaloarea comenzilor efectuate pe www.complice.ro pentru care se alege modalitatea de plata utilizand un card bancar
    • furnizori de servicii de e-mail marketing (MailChimp) – pentru a transmite comunicari
    • furnizori de servicii de afiliere (2Performant) – pentru a recompensa afiliatii. In cazul in care ajungeti pe www.complice.ro prin intermediul unui link de afiliere 2Performant, anumite detalii despre comanda vor fi transmise catre platforma 2Performant fara posibilitatea de identificare a dumneavoastra. Nicio data cu caracter personal a dumneavoastra nu va fi transmisa catre reteaua de afiliere 2Performant prin intermediul codului de tracking.
    • furnizori de servicii de chat (Chatra) – pentru a comunica cu vizitatorii site-ului www.complice.ro
    • furnizori de servicii de hosting.

temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop are la baza contractul incheiat intre dumneavoastra si COMPLICE 4JOY, definit in cuprinsul termenilor si Conditiilor. Furnizarea datelor dumneavoastra cu caracter personal este necesara, iar refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea derularii contractului dintre dumneavoastra si COMPLICE 4JOY.

  • pentru indeplinirea obligatiilor legale care revin COMPLICE 4JOY in urma prestarii serviciilor prin intermediul site-ului www.complice.ro, inclusiv a obligatiilor in materie fiscala si de arhivare.

temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop este necesara in baza unor obligatii legale. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este necesara, iar refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea COMPLICE 4JOY de a respecta obligatiile legale care ii revin si deci imposibilitatea de a va oferi serviciile prin site-ul www.complice.ro.

  • pentru activitati de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta (e-mail, sms, telefon) de comunicari comerciale privind produsele si serviciile oferite de COMPLICE 4JOY.

temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza consimtamantul dumneavoastra, daca alegeti sa-l furnizati. Va puteti exprima consimtamantul pentru prelucrarea datelor in acest scop prin bifarea casutei corespunzatoare in momentul solicitarii. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicari comerciale puteti folosi optiunea de la finalul fiecarui e-mail continand comunicari comerciale. in plus, puteti sa va dezabonati dand un email catre contact@complice.ro. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara, iar refuzul furnizarii consimtamantului pentru prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop nu va avea alte urmari.

  • pentru efectuarea diverselor analize, raportari privind modul de functionare a site-ului www.complice.ro, realizarea de profiluri de preferinte de consum, in principal in vederea imbunatatirii experientei oferite pe www.complice.ro.

temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al COMPLICE 4JOY de a imbunatatii permanent experienta clientilor pe site-ului www.complice.ro. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara, iar refuzul furnizarii datelor pentru acest scop nu va avea alte urmari.

  • pentru rezolvarea plangerilor si reclamatiilor.

temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al COMPLICE 4JOY de a asigura servicii de calitate si de a imbunatati permanent experienta vizitatorilor site-ului www.complice.ro si clientilor, inclusiv prin solutionarea diferitelor intrebari, sesizari sau reclamatii. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara, iar refuzul furnizarii datelor pentru acest scop nu va avea alte urmari.

In vederea imbunatatirii serviciilor oferite, COMPLICE 4JOY poate inregistra apelurile dumneavoastra si le stocheaza pe o perioada de 3 ani. aceste inregistrari pot fi puse la dispozitia dumneavoastra sau sterse la cerere, dupa caz. acestea sunt folosite in vederea imbunatatirii calitatii serviciilor, urmaririi comportamentului operatorilor COMPLICE 4JOY dar si la cererea autoritatilor, daca este cazul.

4. Catre cine se dezvaluie datelor cu caracter personal?

Pentru indeplinirea scopurilor de prelucrare, COMPLICE 4JOY poate dezvalui datele dumneavoastra catre parteneri, catre societatile afiliate COMPLICE 4JOY, catre terte persoane sau entitati care sprijina COMPLICE 4JOY sau cu care colaboram in oferirea de servicii prin site-ul www.complice.ro (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT, email marketing, procesatori de plati, parteneri care presteaza serviciile sau realizeaza produsele comercializate pe site-ul www.complice.ro), ori catre autoritatile publice centrale / locale, in urmatoarele cazuri exemplificativ enumerate:

  • pentru administrarea COMPLICE 4JOY, inclusiv pentru intermedierea relatiei dintre dumneavoastra si partenerii nostri care comercializeaza produse pe site-ul www.complice.ro, in masura in care comandati produse vandute sau servicii prestate de acestia;
  • in situatiile in care este necesara comunicarea pentru atribuirea de premii sau alte facilitati, obtinute ca urmare a participarii la diverse campanii promotionale organizate de catre COMPLICE 4JOY;
  • pentru mentinerea, personalizarea si imbunatatirea site-ului www.complice.ro si a serviciilor oferite de catre COMPLICE 4JOY;
  • pentru efectuarea analizei datelor, testarea si cercetarea, monitorizarea tendintelor de utilizare si activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranta si autentificarea utilizatorilor;
  • pentru transmiterea de comunicari comerciale de marketing, in conditiile si limitele prevazute de lege;
  • atunci cand dezvaluirea datelor cu caracter personal este prevazuta de lege etc.

Pentru prelucrarea de date derulata de partenerii cu care intrati in relatie (potrivit Termenelor si conditiilor) prin intermediul www.complice.ro si care prelucreaza datele dumneavoastra in nume propriu, in calitate de operatori de date, va rugam sa aveti in vedere politicile de confidentialitate oferite de acei parteneri. COMPLICE 4JOY nu are niciun control asupra modului in care va sunt prelucrate datele de catre acestia.

5. Care este durata de prelucrare a datelor cu caracter personal?

COMPLICE 4JOY poate pastra datele prelucrate pentru diferite perioade de timp, apreciate ca fiind rezonabile, in conformitate cu scopurile indicate anterior. Pastram datele dumneavoastra numai pentru perioada necesara pentru atingerea scopului pentru care detinem datele, pentru a satisface nevoile dumneavoastra sau pentru a ne indeplini obligatiile impuse de lege.

Pentru a sti cat timp pot fi pastrate datele dumneavoastra, folosim urmatoarele criterii:

  • atunci cand achizitionati produse si servicii, pastram si prelucram datele dumneavoastra personale pe durata relatiei noastre contractuale si ulterior conform politicilor interne ale COMPLICE 4JOY, respectiv pe durata necesara indeplinirii obligatiilor legale care revin in sarcina COMPLICE 4JOY (de exemplu, in cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de pastrare prevazut de lege este de 10 ani de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite).
  • in cazul in care participati la o oferta promotionala, pastram datele dumneavoastra personale pe durata ofertei promotionale;
  • in cazul in care ne contactati pentru o intrebare, pastram datele dumneavoastra personale pe durata necesara procesarii intrebarilor., dar nu mai mult de 5 ani de la ultima corespondenta trimisa;
  • in cazul in care creati un cont, pastram datele dumneavoastra personale pana cand solicitati sa le stergem sau dupa o perioada de inactivitate (fara o interactiune activa cu brandul nostru) definite in conformitate cu reglementarile si indrumarile locale. In acest sens, mentionam ca datele prelucrate pentru acest scop vor fi sterse la 5 ani dupa ultima interactiune cu utilizatorul contului (ca de exemplu, login in contul dumneavoastra);
  • in cazul in care v-ati oferit consimtamantul pentru comunicari de marketing, pastram datele dumneavoastra personale pana cand va dezabonati sau solicitati sa le stergem sau dupa o perioada de inactivitate (fara o interactiune activa cu brandul nostru) definite in conformitate cu reglementarile si indrumarile locale. In acest sens, mentionam ca datele stocate in bazele noastre de date pentru scopul comunicarilor de marketing direct sunt sterse din evidentele acestor baze de date la 5 ani de la ultima interactiune cu dumneavoastra;
  • in cazul in care modulele cookie sunt stocate pe computer, le pastram atata timp cat este necesar pentru ca acestea sa isi atinga scopurile (de exemplu, pe durata unei sesiuni pentru cookie-urile de cos de cumparaturi) si pentru o perioada definita in conformitate cu reglementarile si indrumarile locale. In acest sens, mentionam ca datele prelucrate prin modulele cookies folosite pentru a furniza publicitate comportamentala online, pentru a ne personaliza serviciile pentru dumneavoastra si pentru a permite distribuirea continutului nostru pe site-uri de socializare (butoane de distribuire destinate afisarii site-ului), vor fi pastrate pentru o perioada de maxim 5 ani de la colectarea acestora, in baza consimtamantului dumneavoastra.

In situatia in care va exercitati optiunea de stergere a contului de utilizator, va informam ca stergerea contului nu va avea ca efect automat stergerea datelor dumneavoastra cu caracter personal. In cazul in care doriti sa nu va mai fie prelucrate datele cu caracter personal sau daca doriti stergerea datelor, va puteti exercita drepturile detaliate la punctul de mai jos. In cazul in care solicitati stergerea contului, insa pe acel cont exista cel putin o comanda activa, cererea de stergere a contului va putea fi inregistrata numai dupa livrare si dupa finalizarea ultimei comenzi active.

Daca va retrageti consimtamantul pentru prelucrarea datelor in scop de marketing, COMPLICE 4JOY va inceta prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in acest scop, fara insa a afecta prelucrarile desfasurate de pe baza consimtamantului exprimat de catre dumneavoastra inainte de retragerea acestuia.

6. Care sunt drepturile de care beneficiati?

In legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal, aveti urmatoarele drepturi:

  • dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitatile de prelucrare efectuate de catre COMPLICE 4JOY, conform celor descrise in prezentul document;
  • dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obtine confirmarea din partea COMPLICE 4JOY cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum si detalii privind activitatile de prelucrare;
  • dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obtine rectificarea de catre COMPLICE 4JOY a datelor inexacte, precum si completarea datelor incomplete;
  • dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”), in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege – este posibil ca, in urma solicitarii de stergere a datelor, COMPLICE 4JOY sa anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) si sa continue in aceste conditii prelucrarea pentru scopuri statistice;
  • dreptul la restrictionarea prelucrarii in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege;
  • dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit, precum si (ii) dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre COMPLICE 4JOY catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege;
  • dreptul la opozitie – in ceea ce priveste activitatile de prelucrare efectuate pentru scopuri de marketing direct, inclusiv activitatile de profilare, dreptul de opozitie se poate exercita in orice moment, prin transmiterea unei solicitari catre contact@complice.ro;
  • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activitati de prelucrare automate
  • dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau instantelor competente, in masura in care considerati necesar.

Pentru orice intrebari suplimentare cu privire la modul in care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a va exercita drepturile mentionate mai sus, va rugam sa trimiteti mail la adresa contact@complice.ro.

Nota:

  • Notam ca termenii si conditiile generale precum si politica de confidentialitate pot fi actualizati fara o notificare prealabila, iar schimbarile vor fi afisate in aceasta pagina.
  • Orice intrebare, sugestie sau recomandare privind termenii si conditiile de mai sus este binevenita. Ne dorim sa fim cat mai transparenti cu clientii nostri, tocmai de aceea asteptam sugestiile dumneavoastra la adresa contact@complice.ro sau prin completarea formularului de contact de pe www.complice.ro.