Complice Blog

Give. Experience. Enjoy.

Exista si angajati fericiti!

 

 

Citesc din ce in ce mai des despre importanta, in cadrul companiilor mai mari, de a avea angajati multumiti, fericiti. Afacerea in sine si profitul tind sa fie direct legate de acest aspect. Spun companii mai mari, pentru ca in firmele micii, sau asa zisele business-uri de familie, angajati sunt prieteni buni intre ei, chiar rude, si astfel este normal ca atmosfera sa fie una placuta, iar intelegerea si ajutorul reciproc, in indeplinirea sarcinilor de serviciu, sa domneasca.


Cum reusesti, insa, sa transformi oameni, care nu s-au cunoscut inainte de a deveni colegi si care sunt total diferiti ca preocupari, stil de lucru, personalitate..etc, in “team-players”, in angajati dedicati si silitori? Desigur, vremurile s-au schimbat si mentalitatea a avansat, astfel ca teama de a pierde locul de munca nu mai este o motivatie suficienta. Piata fortei de munca este si la noi suficient de vasta pentru a nu ramane blocat intr-o companie sau intr-un colectiv care nu iti aduce confort si satisfactie.

Remuneratia este, desigur, un stimulent important, dar nu poate fi indeajuns. Oamenii vor mai mult, pentru a oferi mai mult si se obisnuiesc repede cu orice nou nivel de venit financiar.

Si pentru ca la birou petreci cel putin 9 ore pe zi, 5 zile pe saptamana, spiritul de echipa si buna intelegere in cadrul colectivului, sunt aspecte extrem de importante. Asadar, una dintre preocuparile conducerii este crearea acelei atmosfere placute la birou, respectarea angajatilor, incurajarea acestora si rasplatirea eforturilor in munca.

gift-card
Deja exista angajati, la resurse umane sau marketing, dar si firme specializate, care se preocupa indeaproape de pastrarea sau chiar cresterea nivelului de multumire si confort a angajatului in cadrul unei companii.

Se organizeaza periodic iesiri in oras sau chiar in afara orasului intre angajati, acele asa numite team-building-uri sau out-of-office-events, ocazie cu care angajatii pot sa se cunoasca mai indeaproape si se pot imprietenii dincolo de rigorile impuse in timpul orelor de program.

Se organizeaza jocuri, tombole, intreceri intre angajati cu diverse ocazii si pe diverse teme, oferindu-se la final premii haioase sau chiar cadouri consistente. De exemplu intreceri ce au ca scop responsabilizarea angajatilor, cresterea producativitatii sau a vanzarilor, iar angajatul cu cele mai bune rezultate intr-o luna primeste o prima sau un cadou.
Tot cadouri obisnuiesc sa isi ofere angajatii intre ei cu ocazia Craciunului (in cadrul jocului “Secret Santa”) sau de zilele de nastere.


Iar aceste cadouri nu mai sunt demult simbolice sau banale. Si in mediul corporatist inovatia, rafinamentul si eleganta sunt foarte importante. Pentru ca o companie sa isi arate aprecierea fata de un angajat, sau pentru ca angajatii sa isi demonstreze respectul ori prietenia intre ei, apeleaza la cadouri tot mai sofisticate. Exista, astfel, cadouri potrivite si unui domn si unei doamne, precum o excursie in afara orasului sau in afara tarii, o cina festiva, o intalnire cu o personalitate nationala, dar si cadouri in functie de sex, varsta, hobby-uri, precum cadouri sub forma de activitati sportive; cadouri rasfat sub forma de tratamente spa sau sesiuni de make-up si hair-styling; cadouri de brand: parfumuri, haine unicat de designer…etc. Lista este lunga, iar pentru a satisface gusturile celor mai pretentiosi, sau poate pentru a-i indruma pe cei mai lipsiti de inspiratie si timp de a cauta cadoul perfect sau experienta perfecta, aici la Complice.ro oferim servicii de consultanta, reusind cu succes sa gasim darul potrivit pentru fiecare angajat si pentru fiecare ocazie.

 

 

Give. Experience. Enjoy.

Catinca Paunescu