Complice Blog

Give. Experience. Enjoy.

Cadoul pentru nasi sau fini, de nepretuit

Imi pare mie, atat printre clientii nostri, cat si din solicitarile vazute pe grupuri (facebook) de hand-made, ca cele mai  cautate cadouri sunt cele pentru nasi sau fini.

images (5)
Nu, nu vreau sa spun ca partenerii nu isi mai ofera intre ei cadouri, sau copiii parintilor (si, mai ales, invers), sau colegii intre ei la serviciu etc. Insa persoanelor apropiate cu care petreci mult timp parca stii ce cadou sa le oferi. Ii cunosti bine, le stii pasiunile, ii auzi in diverse discutii spunand ce isi doresc, astfel ca ideile de cadouri si surprize iti vin mai usor. Nu ramane decat sa mergi direct la tinta, in magazinul real sau virtual, si sa cumperi cadoul.

Insa cu finii si nasii parca lucrurile stau un pic diferit.

Imi aduc aminte ca pe vremea mea (???? de fapt cand eram eu copil) nu prea auzeam sa se ofere cadouri nasilor / finilor doar pentru aceasta calitate a lor de nasi / fini. Atunci ofereai un cadou numai cand erai invitat la petrecerea de aniversare a cuiva.

Acum, insa, mereu aud sau vad oameni (de fapt, in special doamnele observ ca se ocupa de acest aspect) cautand cadouri speciale pentru nasi sau fini cu ocazia nuntii sau botezului, aniversarii, de Paste, Craciun, alte sarbatori din an sau chiar fara o ocazie speciala, dar din dorinta de a face o surpriza frumoasa.

Finii si nasii sunt o categorie aparte intrucat, in general, sunt prieteni mai vechi sau mai noi, care devin acum membri ai familiei, prin alianta. Ii iubesti, ii respecti, ii apreciezi. Dar parca nu stii exact daca sa ii tratezi ca pe vechii prieteni si sa le oferi un cadou original si haios sau sa ii tratezi ca pe membrii familiei si sa le oferi un cadou elegant, de suflet.

images
Ce am observat, insa, este ca se ofera un cadou pentru cuplu, de care sa se bucure cei doi impreuna. Astfel, spre bucuria mea ☺️, in aceste situatii foarte potrivite sunt cadourile experientiale, acel “ceva” de care sa beneficieze amandoi deopotriva: o cina festiva la un restaurant, tratamente SPA pentru doi, sedinte foto profesioniste, degustari de cafea sau vin, ateliere de gatit sau de ciocolaterie, zboruri cu elicopterul sau balonul cu aer cald… etc.

Posibilitatile sunt nenumarate in functie de buget, imaginatie, pasiuni, timpul liber pe care il au cei ce primesc darul… etc

Un lucru este cert, un cadou pentru nasi / fini este menit sa spuna, prin natura experientelor alese, doua lucruri: “va multumim ca ati acceptat sa ne fiti nasi” sau “ne onoreaza nespus ca suntem finii vostri” si “va dorim sa aveti parte de cele mai minunate clipe in doi”!

Fie ca esti nas sau fin, fie ca oferi sau primesti un cadou, ne dorim ca experienta daruitului in sine sa fie una cat mai frumoasa, care sa sudeze relatia de prietenie si rudenie, facand-o indestructibila in timp.


Give. Experience. Enjoy.

 

Catinca Paunescu