Complice Blog

Give. Experience. Enjoy.

Cadou nepotrivit

Probabil tuturor ni s-a intamplat, cel putin o data in viata, sa primim un cadou nepotrivit. Un stilou pe langa celelalte 10 detinute pe care oricum nu le folosim, un parfum care ne lesina de la primul fas, un salt cu parasuta desi avem rau de inaltime, bilete la un concert care are loc tocmai cand vom fi plecati in concediu sau o camasa foarte draguta dar care ne este mult prea mica… toate sunt exemple de cadouri nepotrivite, insa paleta este inepuizabila.
De fapt, un cadou nepotrivit este acela care nu surprinde in mod placut si nu aduce nici macar o clipa de fericire celui care l-a primit, bucurandu-se de el.

Ce se intampla cu aceste cadouri?
Sunt situatii in care nu se cade sa ii spunem celuilalt ca nu ni se potriveste cadoul (ce ar fi ca o doamna sa primeasca un buchet de flori de ziua ei de la un partener nou de business si sa il sune imediat sa ii spuna ca este alergica la liliacul din buchetul primit…).
Sau sunt situatii cand, din teama de a nu rani sentimentele persoanei care ne-a facut darul respectiv, ne prefacem surprinsi si incantati.cadou nepotrivit 4
In aceste cazuri cel mai probabil aruncam cadoul respectiv intr-un colt prafuit unde uitam de el, eventual pana la urmatoarea mutare sau redecorare. Recomandarea noastra ar fi ca, in astfel de cazuri, sa daruim la randul nostru acel cadou cuiva caruia chiar i se potriveste. Nu credem ca exista cadouri nepotrivite pentru oricine; exista cadouri nepotrivite pentru unii, dar dorite de altii!

Sunt, insa, situatii in care relatia cu persoana care ne-a facut cadoul ne permite ca, dupa ce ii multumim pentru atentie si gest, sa ii marturisim delicat parerea reala. Ar fi chiar indicat sa facem asta, ca parte a unui proces normal de cunoastere intre cei doi si de prevenire a situatiilor similare in viitor (unii insista sa persevereze in a face acelasi tip de cadouri odata ce li se pare ca au nimerit-o prima data). In plus, toate magazinele online sunt obligate sa accepte returul produselor in primele zile, iar majoritatea din cele fizice accepta macar schimbarea cadourilor cu altceva. Este pacat sa nu te bucuri de ceva ce chiar iti place daca se poate!

In cazul in care pregatesti un cadou pentru o persoana pe care nu o cunosti foarte bine, sau pentru cineva foarte pretentios, ori daca iti doresti ca acea persoana chiar sa se bucure de o surpriza placuta, iti recomandam sa selectezi acele magazine care iti permit atat sa iti recuperezi banii, cat si sa schimbi cadoul cu altul preferat. Iar aceasta facilitate exista chiar si cand alegi cadouri experientiale standard !cadou nepotrivit

 

oana.pascu