Complice Blog

Give. Experience. Enjoy.

3 cadouri celebre de-a lungul istoriei umanitatii

Uneori cadourile simbolice, care au o anume insemnatate pentru cel care le primeste, sunt cea mai de pret amintire, insa alteori simtim nevoia sa impresionam si sa contribuim la fericirea celor de langa noi, oferindu-le cadouri generoase si unice. Indiferent de maniera in care daruiesti, haide sa vedem cateva dintre cele mai impresionante cadouri de-a lungul istoriei umanitatii si poate ca pentru urmatoarea aniversare vei fi mult mai inspirat in a face cadouri memorabile!

Un cadou al prieteniei: Statuia Libertatii

Probabil ca Franta ar merita un premiu pentru cel mai somptuos cadou din istorie! Oferita Statelor Unite ale Americii de catre Franta in urma Razboiului Civil in anul 1884, Statuia Libertatii a fost conceputa de Frederic Auguste Bartholdi, iar construirea acesteia a durat noua ani. Nu consideram ca acest cadou, devenit simbol american al libertatii si democratiei, are nevoie de alte introduceri, insa un fapt interesant este ca statuia a fost dezasamblata si transportata catre SUA, iar reasamblarea si pozitionarea acesteia au durat cca. 4 luni.

1

Unul dintre cele mai luxuriante cadouri: Gradinile suspendate din Babilon

Cadourile daruite din iubire sunt cu certitudine cele mai uimitoare, iar dovada sta darul oferit de regele Nabucodonosor al II-lea (605562 i.Hr.) pentru una din sotiile sale, Amytis, cadou cunoscut astazi sub denumirea de Gradinile suspendate din Babilon. Istoricii descriu aceste gradini suspendate drept fiind constructii impresionante ce ocupau o suprafata de 15000 m² si se ridicau in patru terase pana la 77 metri inaltime. Un cadou cam generos am putea spune, insa povestea vehiculata vorbeste despre faptul ca lui Amytis ii era dor de peisajele montane din copilarie, astfel ca regele a decis sa construiasca un real paradis pentru a o face sa se simta ca acasa. Poate ca pentru rege ar fi fost mai putin costisitoare o simpla excursie in taramul natal al lui Amytis, insa umanitatea s-a ales cu una dintre cele 7 minuni ale lumii antice.

2

Trandafiri rosii… pentru totdeauna

Legenda baseball-ului, jucatorul Joe DiMaggio, i-a daruit flori femeii iubite, Marilyn Monroe. Nimic neobisnuit pana acum, nu? Totusi, este posibil sa fii impresionat de faptul ca florile i-au fost oferite timp de 20 ani, dupa ce starul de la Hollywood a trecut in nefiinta. Astfel, in 1962, cand Marilyn a decedat, DiMaggio a incheiat un contract cu o florarie din L.A., Parisian Florist, prin care trebuiau sa livreze catre cripta din Westwood a lui Marylin, ”cate 6 trandafiri rosii de trei ori pe saptamana… pentru totdeauna”. Cu toate acestea, in 1982, DiMaggio a decis ca este momentul in care trebuie sa ia sfarsit acel „pentru totdeauna” si a incheiat contractual cu Parisian Florist. In memoria lui Marylin, fanii au continuat traditia si depun periodic trandafiri rosii la mormantul acesteia.

3

 

 

 

Give. Experience. Enjoy.

 

 

Catinca Paunescu